Afnemend Fed-risico helpt opkomende markten te herstellen

By 18 november 2015Roger Horn
Faas vastgoed opkomende markten

Het Fed-risico neemt de laatste tijd af, waardoor de emerging markets de kans weer lijken te krijgen om te herstellen. Dat stelt onder andere Roger Horn, een analist voor opkomende markten bij MacKay Shields. Hij houdt de ontwikkeling in die landen goed in de gaten en merkt dat de grootste verliezen inmiddels achter de rug zijn. Er was lange tijd sprake van een recessie zoals we die ook hier hebben gekend, het lijkt er nu weer economisch beter te gaan.

Analyse door Roger Horn van MacKay Shields

Roger Horn maakt voor MacKay Shield regelmatig een analyse van de opkomende markten, om beleggers aan te geven hoe de markt ervoor staat. Diverse andere beleggers zijn nog niet overtuigd van de opkomende markten, maar volgens hem zit het herstel er op een meer brede schaal aan te komen. De werkelijkheid lijkt wat dat betreft genuanceerder dan sommige grote partijen ons doen willen laten geloven. Wie daar doorheen durft te prikken kan nu profiteren van aanzienlijke kansen in opkomende markten.

Herstel na bereiken van de bodem

Roger Horn erkent dat de MSCI Emerging Market Index de laatste maanden nog wat verliezen heeft laten zien, maar wil aan de andere kant ook aangeven dat de bodem heeft plaatsgevonden in september. Er was toen sprake van een dieptepunt, eind oktober was er bijvoorbeeld alweer sprake van een stijging van 8,5% ten opzichte van dat dieptepunt. Dat lijkt aan te geven dat het ergste inmiddels achter de rug is en we de weg omhoog weer in kunnen slaan, waardoor de opkomende markten volgens Roger Horn een interessante markt blijven.

One Comment

  • dmq schreef:

    Net wat Roger Horn zegt, de signalen van de FED zijn duidelijk zichtbaar. Een nieuwe recessie ligt nog wel op de loer, maar ook de belangrijkste motors van de economie trekken weer wat aan. Kijk naar China, Amerika en Duitsland. Deze markten hebben hun dieptepunten ook gehad.

    http://www.dmq-aa.nl

Leave a Reply