GMO en Horn adviseren nu in opkomende markten te beleggen

By 27 december 2015Roger Horn
Roger Horn Faas vastgoed

Roger Horn werkt als analist bij MacKay Shields en richt zich voornamelijk op de opkomende markten. Hij houdt de koersen en algemene ontwikkelingen er goed in de gaten, om klanten daar over te kunnen adviseren. De laatste tijd hebben de emerging markets te maken gekregen met verschillende klappen, inmiddels lijkt de tijd rijp om er weer investeringen te doen en in te spelen op de goede ontwikkelingen die er plaatsvinden.

Slechte prestaties van afgelopen jaar

De afgelopen jaren hebben Roger Horn en GMO slechte prestaties bekend moeten maken uit de opkomende markten, het ging er even niet voor de wind. De rendementen zijn er daardoor flink achtergebleven. Dat betekent dat het op dit moment een uitstekend idee vormt om er investeringen te doen. De opkomende markten hebben een achterstand goed te maken. Dat is iets dat Roger Horn al langere tijd roept, het Amerikaanse fondshuis GMO sluit zich daar nu bij aan.

GMO en Horn zitten op één lijn

Horn en GMO zitten hierdoor op één lijn, ze hebben beiden het idee dat het de komende tijd beter zal gaan in de opkomende markten en dit een goed moment is om daar te investeren. Veel bedrijven en particuliere beleggers hebben hun beleggingen in de opkomende markten de laatste tijd afgebouwd. Dit lijkt een goed moment om daar weer verandering in te brengen. Het is volgens Roger Horn op die manier mogelijk om weer optimaal te profiteren op het moment dat de markt zich beter begint te ontwikkelen en de opkomende markten het tempo van de rest van de wereld weer bij kunnen benen.