Roger Horn adviseert nu in emerging markets te stappen

By 11 december 2015Roger Horn
Roger Horn emerging

De emerging markets hebben de laatste tijd wat aan populariteit verloren, we zoeken massaal naar meer stabiele alternatieven. Volgens onder andere Roger Horn, analist bij MacKay Shields, is dat niet terecht. We zouden juist nu naar de emerging markets moeten kijken, omdat er de afgelopen tijd een vertraging in de groei heeft plaatsgevonden. Dat betekent dat er nu kansen voor het oprapen liggen.

Inker van GMO is enthousiast over opkomende markten

Horn is niet de enige die aangeeft dat het juist nu een goed moment is om in de opkomende markten te stappen. Beleggers die bijvoorbeeld de adviezen van Ben Inker volgen horen hetzelfde. Hij is de topman van het Amerikaanse fondshuis GMO, wat betekent dat hij een aardige vinger in de pap heeft wanneer het gaat om het alloceren van beleggingen. Hij is het met Roger Horn van MacKay Shields eens dat de analisten op dit moment naar de opkomende markten zouden moeten kijken, om daar hun investeringen te doen.

Forse kloof met de S&P 500

Het klopt volgens zowel Horn als Inker dat de opkomende markten het de laatste jaren niet zo goed hebben gedaan. De afgelopen 5 jaar bedroeg het gemiddelde rendement van de MSCI Emerging Markets -3,6 procent. Dat betekent volgens de beide specialisten echter vooral dat er nu ruimte is voor groei. De S&P 500 behaalde in die periode gemiddeld 13,3 procent per jaar. Dat betekent dat er veel ruimte is voor groei, de kans is groot dat het de opkomende markten zijn die het de komende tijd weer goed zullen gaan doen en aantrekkelijke rendementen kunnen gaan opleveren.