Roger Horn heeft zorgen om gecamoufleerde schulden opkomende markten

By 19 januari 2016Roger Horn
Faas vastgoed geld

Roger Horn maakt zich zorgen over zo’n 800 miljard aan schuldpapier, waarvan we al enige tijd weten dat die niet terug te vinden valt op de balansen van overheden. Het gaat om schulden aan opkomende landen, waar de analist bij MacKay Shields al eerder eens over berichte. Hij is voornemens om zowel overheden als andere investeerders op de hoogte te brengen van deze schulden die we niet zien, maar die er ondertussen wel zijn.

Eerder al in het nieuws

Roger Horn bracht de schulden die er bestaan al eerder in het nieuws, al heeft het destijds volgens hem onvoldoende aandacht gekregen. De analist zorgt er voor zijn klanten voor dat zij goed op de hoogte zijn van wat er gebeurt en hoe bijvoorbeeld landen of instellingen er financieel voor staan. De 800 miljard aan verborgen schuld kwam aan het licht dankzij de FInancial Times, het lijkt er echter op dat beleggers daar maar weinig mee doen.

Scherp blijven volgens Roger Horn

De opkomende markten hebben de laatste jaren niet zo goed gepresteerd. Dat betekent volgens analist Roger Horn dat er een periode van herstel aan zit te komen. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat we goed moeten blijven opletten. Juist door nu scherp te blijven kunnen we de juiste keuzes maken en voorkomen we fouten die we in het verleden maakten. Het is volgens Horn onder andere van belang om schulden kenbaar te maken en daar rekening mee te houden in de investeringen die we doen.