Roger Horn is net als Aberdeen enthousiast over India

By 17 december 2015Roger Horn
Roger Horn Aberdeen

Roger Horn is net als de beleggers van Aberdeen enthousiast over de kansen in India. De laatste tijd liggen de verschillende opkomende markten ter wereld behoorlijk onder vuur, omdat ze niet meer het rendement opleveren dat ze een tijd geleden deden. Toch zijn er volgens onder andere Roger Horn nog wel degelijk kansen te bespeuren. Hij is analist bij MacKay Shields en krijgt regelmatig bijval vanuit andere hoeken. Deze keer is het bijvoorbeeld Ronald Amstad van Aberdeen die aangeeft dat het inderdaad een goed idee is om naar India te kijken.

India behoort tot mooiste beleggingsverhalen

India behoort op dit moment tot de mooist beleggingsverhalen. Dat is opvallend, omdat de opkomende markten als geheel juist steeds meer worden gemeden. Beleggers verwachten een renteverhoging van de Federal Reserve en houden aan de andere kant rekening met een afkoelende Chinese economie. Die twee factoren zorgen ervoor dat het juist de meer ontwikkelde markten zijn die de laatste tijd aan populariteit hebben gewonnen.

Analist bij MacKay Shields

Roger Horn is analist bij MacKay Shields en roept al veel langer dat we toch naar de opkomende markten moeten blijven kijken. Hij krijgt bijval van Donald Amstad, die geldt als de specialist in beleggingen bij Aberdeen. Ook hij heeft het idee dat 2016 een goed jaar kan worden voor bijvoorbeeld een opkomende markt als India. We dienen het land niet zomaar over het hoofd te zien, om te voorkomen dat we mooie beleggingskansen laten liggen. Juist een land als India heeft op dit moment veel te bieden, nadat er flinke klappen zijn gevallen in de opkomende markten.