Roger Horn vindt opkomende markten nog wel degelijk interessant

By 5 november 2015Roger Horn
Roger Horn interessant

Veel professionele beleggers wagen zich niet zo snel meer aan de bekende emerging markets. De opkomende markets vormden lang een populaire keuze, inmiddels lijkt het enthousiasme wat geremd. Roger Horn is analist bij MacKay Shield en ziet echter nog altijd kansen, al zit de markt voor opkomende markten volgens hem inderdaad anders in elkaar dan een paar jaar geleden. Dat neemt niet weg dat het er volgens hem nog altijd interessant is om beleggingen te doen.

MacKay Shields ziet kansen in opkomende markten

Roger Horn werkt bij MacKay Shield aan de analyse van opkomende markten en houdt de situatie daarom goed in de gaten. Veel professionele beleggers zien de laatste tijd alleen de verliezen in die landen, terwijl er volgens Horn wel degelijk pareltjes te vinden zijn. Anders dan een paar jaar geleden is het van belang om daar goed naar op zoek te gaan, een investering in de emerging markets levert niet zomaar meer een mooi rendement op. In plaats daarvan hebben de markten zich op een meer volwassen manier ontwikkeld, waardoor ook tegenvallers er groter uitpakken dan een aantal jaren geleden. Het negatieve beeld van de afgelopen tijd wil Horn echter wel graag nuanceren.

Bodem bereikt op de beurs

Volgens Roger Horn hebben de dalingen van bijvoorbeeld de MSCI Emerging Market Index de laatste tijd laten zien dat er bodem bereikt is. Het twaalfmaandverlies bedroeg enige tijd geleden 12,42%. Vervolgens heeft er in september een belangrijk herstel plaatsgevonden, aangezien er sinds het bereiken van de bodem alweer 8,5% bij is gekomen. Wat dat betreft laten de emerging markets volgens Roger Horn vooral een grillig patroon zien, iets dat we herkennen van markten die nog niet volledig volwassen zijn.