Roger Horn waarschuwt voor diepere bodem opkomende markten

By 28 januari 2016Apollo, Faas, Roger Horn
Roger Horn Apollolaan

Roger Horn waarschuwt als analist bij MacKay Shields dat de bodem qua markten in de opkomende markten nog niet bereikt hoeft te zijn. Het leek er even op dat er een herstel plaats kon vinden en het juist een goed idee was om er weer te investeren. Hij komt daar nu gedeeltelijk op terug, onder andere omdat er sprake lijkt van grotere problemen. Roger Horn waarschuwt nu dat de grootste discount in 35 jaar pas het begin lijkt, de bodem zou nog wel eens een stuk dieper kunnen liggen.

Grootste discount in 10 jaar

Volgens onder andere Knut Gezelius van Skagen Global is de bodem in de opkomende markten op dit moment nog niet in zicht, er is sprake van mogelijk veel grotere verliezen. Roger Horn sluit zich daarbij aan en wil daarmee aangeven dat beleggers goed op dienen te leggen. De discount tussen de Amerikaanse aandelen en die van de opkomende markten is momenteel 35 procent en is de grootste in ruim tien jaar. Toch zou dat nog verder op kunnen lopen.

Bodem kan volgens Roger Horn nog dieper zijn

De bodem kan volgens Roger Horn nog een stuk dieper zijn, het zou kunnen gaan om een discount van 40 of zelfs 50 procent. Dat heeft te maken met de lagere groei in China, iets waar beleggers de laatste jaren niet aan gewend raakte. Inmiddels ligt de groei er een stuk lager dan voorheen. Dat betekent dat de wereldhandel op z’n kop is komen te staan en de opkomende markten minder goed presteren dan ze tot nu toe altijd deden.