Xenofobe visie op emerging markets zit westen in de weg

By 12 november 2015Roger Horn
Roger Horn apollolaan xenofobe

Westerse beleggers hebben veelal te maken met een xenofobe visie op opkomende markten, waarmee ze zichzelf in de weg zitten. Dat stelt onder andere Peter Farber van Loornis, Sayles & Company uit Boston. Roger Horn van MacKay Shield onderschrijft die mening, hij is analist voor opkomende markten. We gaan in het Westen op dit moment niet uit van feiten, maar handelen op basis van aannames, vooroordelen en onwetendheid.

Peter Farber van Loornis, Sayles & Company

Peter Farber is hoofd emerging markets en zit daardoor dicht op de ontwikkelingen. In een telefonisch interview met Fondsnieuws heeft hij laten weten niet te spreken te zijn over de huidige houding ten opzichte van de opkomende markten. Marber was eerder in Nederland en sprak daar op een door de CFA Society georganiseerde bijeenkomst over deze markten. Ook Roger Horn vindt dat we niet goed omgaan met de kansen die er liggen, we zouden anders naar de opkomende markten moeten kijken.

Roger Horn bij MacKay Shields

Roger Horn erkent dat we in het Westen bijvoorbeeld veel waarde hechten aan het feit dat Oekraïne failliet kan gaan vanwege de uitstaande schulden, terwijl de omvang veel kleiner is dan wat de aandeelhouders hebben geleden nadat het Volkswagen-schandaal naar buiten kwam. Wat dat betreft is het volgens Roger Horn en andere analisten van belang om alles in perspectief te plaatsen. Dat stelt ons in staat met de juiste blik naar de verschillende opkomende markten te kijken en op basis van feiten te handelen, in plaats van op basis van aannames.

Leave a Reply